Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Kerkliedwiki:Adventskalender/2022/12/19

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Maandag 19 december 2022

Naam van Jezus van Nazaret

Het thema van onze adventskalender is dit jaar geïnspireerd door het lied van Huub Oosterhuis met de 29 Namen voor Jezus van Nazaret. De periode telt dit jaar immers 29 dagen. We presenteren je elke dag een lied waarin een andere naam van Jezus voorkomt.

  • Vandaag: ons heil.

Lied

Kerstliederen gaan al eeuwenlang over de wereld in alle talen, soms vanwege de tekst en de muziek, soms alleen vanwege de melodie. Onze Nederlandse versie van dit lied is een vertrouwd kinderlied en gebruikt alleen de melodie van het oude Franse lied 'Quand Dieu naquit à Noël'. De 'winternacht' met in strofe 3 bovendien sneeuw en ijs plaatst het overduidelijk in het kerstseizoen in onze streken. Laat je verrassen door het originele Franse kerstlied, uitgevoerd in een zomerse sfeer.

  • Alle informatie over dit lied is te vinden op de pagina Midden in de winternacht.
  • Bij de video: hier wordt het lied gezongen door de Choristes du Forum des Chorales Classiques Catholiques de Lubumbashi.

Verken meer op de Kerkliedwiki

Elke dag laten we je met een paar links iets extra's zien van de mogelijkheden en beschikbare informatie op de Kerkliedwiki. Klik op de links in deze tegels om aanverwante informatie bij dit lied te bekijken.


The Holy Family with Shepherds