Kerkliedwiki bundels.png
Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen!

Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.
Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas.

Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki wijst je de weg naar meer dan 10.000 liederen! Tips nodig? Zo kun je een lied zoeken. Hier vind je een overzicht van alle liedbundels.

Op Liturgiewerkplaats.nl bieden we je inspiratie en concrete tips rond kerkmuziek en vieren Abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Kerkliedwiki:Adventskalender/2022/12/04

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Zondag 4 december 2022

Tweede zondag van Advent


Naam van Jezus van Nazaret

Het thema van onze adventskalender is dit jaar geïnspireerd door het lied van Huub Oosterhuis met de 29 Namen voor Jezus van Nazaret. De periode telt dit jaar immers 29 dagen. We presenteren je elke dag een lied waarin een andere naam van Jezus voorkomt.

  • Vandaag: Koning.

Lied

Het lied van vandaag stamt uit de 17e eeuw en behoort tot de collectie vroege protestantse kerkliederen uit Duitsland. Veel van deze liederen hebben een metrisch schema (zie de gele tegel hieronder) waarop later weer andere teksten zijn gebaseerd, zodat een vertrouwde melodie kon worden hergebruikt. Ook in dit lied aandacht voor Jezus als de Koning, niet alleen 'van onze dromen', maar met een duidelijke aansporing tot het zingen van hosanna bij zijn komst.

  • Alle informatie over dit lied is te vinden op de pagina Ga, stillen in den lande.
  • Bij de video: een uitvoering van het lied met orgelvoorspel en koraal zetting door Jan Zwart (1877-1937), uitgevoerd door Canticum Groninghae o.l.v. Daniël Rouwkema.

Verken meer op de Kerkliedwiki

Elke dag laten we je met een paar links iets extra's zien van de mogelijkheden en beschikbare informatie op de Kerkliedwiki. Klik op de links in deze tegels om aanverwante informatie bij dit lied te bekijken.


Ikoon Vhod Gospoden v Ierusalim