Kerkliedwiki bundels.png
Wie ons steunt met € 10,- krijgt een leuk aandenken: de unieke Ubi-cari-tas
info@kerkmuzieknetwerk.nl
Kerkliedwiki bundels.png Kerkliedwiki verzorgt een wekelijkse podcast: Luistertroost! Onze alternatieve omgang met het kerklied, nu samen zingen in de kerk niet kan. Zo houden we de lofzang en de troost van liederen gaande.

Wil je ons werk steunen? Hier vind je meer over doneren of koop onze unieke Ubi-cari-tas. Meer weten of vragen over Kerkliedwiki? info@kerkmuzieknetwerk.nl

Intermonasteriële Werkgroep voor Liturgie

Uit Kerkliedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Intermonasteriële Werkgroep voor Liturgie

De Intermonasteriële Werkgroep voor Liturgie (IWVL) is een stichting die met het doel teksten en muziek voor liturgisch gebruik te vervaardigen en uit te geven. Naast het bestuur zijn er de volgende werkgroepen: zangcommissie, lezingencommissie en dienstencommissie.

De zangcommissie van de werkgroep componeert hymnen, beurtzangen, antifonen en psalmen ten dienste van de liturgie. Enkele van deze composities zijn ook opgenomen in het boek Gezangen voor Liturgie en het Liedboek Zingen en bidden in huis en kerk, dat in veel Nederlandse kerken gebruikt wordt.

De lezingencommissie voorziet in geschikte lezingen voor (monastieke) gebedsdiensten die passen bij bepaalde feesten en evangelieteksten.

De voornaamste uitgave van de IWVL is het Abdijboek. Een selectie van teksten en muziek uit dit Abdijboek is ook verschenen op een vijftal cd's. Deze cd's zijn in verschillende monasteria en bij het secretariaat van de IWVL verkrijgbaar:

Johannahoeveweg 79
NL-6816 VG ARNHEM
Tel.: 0031 (0)26 446 48 86
E-mail: zr.margareth@koningsoord.org

Liederen

Externe links